Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

De Eregalerij

SCPB'22 bestaat sinds 1 september 2022, maar heeft als vereniging een enorm verleden met zich mee gekregen vanuit de fusie-partners rksv Pancratius (1930) en sc Badhoevedorp (1986). Laatstgenoemde is eigenlijk ook een fusieclub. Als basis stond daar sv Lijnden (1931), dat in 1972 een afsplitsing van zaterdagvoetbal kende die doorging onder de naam sv Badhoevedorp, wat in 1980 als voetbalafdeling opging in de omni-vereniging sv Kombij-Badhoevedorp. Die voetbalafdeling ging vervolgens in 1986 weer samen met sv Lijnden en vormde toen sc Badhoevedorp.

Bij zowel rksv Pancratius als sc Badhoevedorp zijn er mensen erg belangrijk geweest, waarvoor ze door hun vereniging zijn benoemd tot Erelid, Lid van Verdienste en nog andere benoemingen. Daar zijn mooie overzichten van beschikbaar. Voor wat betreft de Pancratius-kant wordt er momenteel hard gewerkt om de zaak zo volledig mogelijk te krijgen. Hieronder staan links vermeld naar de Eregalerij van beide fusie-partners. Zodra er benoemingen binnen SCPB'22 komen, zal ook daarvan een overzicht gemaakt worden.

                              De Eregalerij van Pancratius                              De Eregalerij van sc Badhoevedorp

Helaas zijn er vanuit de periode 1972-1986 van de toenmalige voetbalafspliting geen namen van genoemde benoemingen teruggevonden. 

Als men iemand voor wil dragen voor een benoeming binnen SCPB'22 kan men zich wenden tot het Bestuur. Contactadres: [email protected]