Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

Honk- & Softbal

De fusie-vereniging SCPB'22 beschikt naast veldvoetbal, zaalvoetbal en de trimclub ook over een honk- & softbal afdeling.

ENKELE HISTORISCHE GEGEVENS:

Op 31 december 1957 werd bij de V.V. Lijnden een honkbalafdeling opgericht. De verenigingsnaam werd toen gewijzigd in S.V. Lijnden. Binnen twee jaar, op 18 maart 1959, werd er voor vrouwen een softbalafdeling opgericht. In 1965 kwam er een jeugdafdeling honkbal bij. Het duurde echter tot 6 april 1969 voor er door de honkbal gespeeld kon gaan worden op een officieel "Amerikaans" honkbalveld. 

Bleef het ledenbestand bij de softbalafdeling redelijk op peil, vanaf omstreeks 1975 brokkelde de honkbalafdeling af. Na enige jaren 'slapend' te zijn geweest kwam er in 1978 een einde aan. De honkbalafdeling kwam weer tot leven, zelf met een team van hele kleintjes, de zogenaamde peanuts. In 1983 ontstond het eerste Herensoftbalteam. Sindsdien was de honk- & softbalafdeling een vast onderdeel van de toenmalige vereniging. Op Hemelvaartsdag 1991 werd er voor de softbalafdeling een officieel veld geopend.

Echter in 2008 liep de animo voor het honkbal bij de senioren terug en hadden we alleen jeugdteams. In 2009 stond er echter weer een seniorenteam. Vanaf 2010 was er geen damesoftbal meer voor senioren. Er werd nog 4 jaar met meisjesjunioren e/o aspiranten gespeeld, maar vanaf 2015 wordt er alleen nog gesoftbald door herenteams.

Voor uitgebreider nieuws uit het verleden kun je terecht op de clubhistorie site van sv Lijnden/sc Badhoevedorp. Voor eindstanden uit het verleden kun je terecht op de archief site van svLijnden/sc Badhoevedorp

Hier de links naar de aparte HONKBAL-pagina en SOFTBAL-pagina op onze website.

Meer weten over de sporten; klik op de sport van je keuze. HONKBAL       SOFTBAL       BEEBALL