Close Menu
SCPB '22 is een sportieve samenvoeging van Pancratius en SC Badhoevedorp

SCPB’22 ontvangt predicaat Veilig Sportklimaat

9 april 2024
SCPB’22 ontvangt predicaat Veilig Sportklimaat

Begin april ontving onze club uit handen van wethouder Mariette Sedee van onder andere sport het predicaat Veilig Sportklimaat. De bestuursleden Harry den Arend en Inge Vyent waren aanwezig bij de uitreiking.

SCPB’22 was één van de 7 verenigingen die afgelopen weekend het predicaat ontvingen. In totaal ontvingen tot nu toe 30 Haarlemmermeerse sportverenigingen het predicaat.

Richtlijn

Een Veilig Sportklimaat is heel breed en het is aan de club om te bepalen aan welke maatregelen prioriteit wordt gegeven. Dat kan voor elke club anders zijn. Om een club houvast te geven heeft Team Sportservice ‘de Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat’ ontwikkeld. De richtlijn omvat de volgende elementen: 

  • Minimaal één geschoolde vertrouwenscontactpersoon (VCP)  
  • VOG voor trainers van kwetsbare groepen
  • Borgen van positieve sportcultuur in het beleid (veilig sportklimaat & sociale veiligheid en inclusie) middels:
    • Paragraaf in huishoudelijk regelement
    • Zichtbare gedragsregels
    • Protocol bij incidenten

Diversiteit en inclusie

SCPB’22 hecht veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit. Daarvoor werd in 2023 ook een speciaal bestuurslid benoemd, Inge Vyent, die dit borgt binnen onze vereniging. Mede dankzij Inge zijn wij nu in het bezit van een officieel predicaat dat bewijst naar buiten toe dat wij voldoen aan de richtlijn en een veilige en inclusieve vereniging zijn.

Klik hier naar de video waarin Inge vertelt wat ze doet om van SCPB'22 een diverse
en inclusieve club te maken